Як пише видання Quartz, вино доставлено на МКС для того, щоб вивчити вплив космосу на алкоголь.

Цікаво: Супутник Samsung впав на ферму у США: відео

Деталі. Середовище на Міжнародній космічній станції відрізняється від земного за двома параметрами.

  • Люди і об'єкти перебувають там в умовах мікрогравітації.
  • Об’єкти отримують набагато більшу кількість радіації, ніж на Землі, де вони захищені атмосферою.

Це означає, що біологічні процеси, що відбуваються з людьми, а також і з пляшками вина, відрізняють у космосі.

Як кажуть винороби, на якість вина впрівають мікроорганізми, які існують у вині. Тож дослідники хочуть перевірити, чи процес старіння вина на орбіті відрізнятися від земного.

Більше новин, що стосуються подій зі світу технологій, ґаджетів, штучного інтелекту, а також космосу читайте у розділі Техно